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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
08/12/2017 |
Data da última atualização: |
11/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, A. A.; PONTES, J. P.; PRADO, M. E. A. do; CORREIA, V. T. da V.; MIGUEL, R. de A.; QUEIROZ, V. A. V.; OLIVEIRA, F. C. E. de. |
Afiliação: |
Andreza Angélica Ferreira, Universidade Federal de São João del-Rei; Jovana Pontelo Pontes, Universidade Federal de São João del-Rei; Maria Emília Araújo do Prado, Universidade Federal de São João del-Rei; Vinicius Tadeu da Veiga Correia, Universidade Federal de São João del-Rei; RAFAEL DE ARAUJO MIGUEL, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Fernanda Cristina Esteves de Oliveira, Universidade Federal de São João del-Rei. |
Título: |
Propriedades antioxidantes e perfil sensorial de iogurte concentrado adicionado de farinha integral de sorgo. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: FÓRUM REGIONAL DE LATICÍNIOS, 8.; FÓRUM REGIONAL DE ALIMENTOS, 7.; SIMPÓSIO DO PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., Rio Pomba, 2017. Indústria de alimentos: perspectivas de mercado e tendências tecnológicas: anais... Rio Pomba: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sudeste de Minas Gerais, 2017. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fenólico total; Produto lácteo. |
Thesagro: |
Cereal. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168601/1/Propriedades-antioxidantes.pdf
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Marc: |
LEADER 00975nam a2200205 a 4500 001 2081914 005 2017-12-11 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERREIRA, A. A. 245 $aPropriedades antioxidantes e perfil sensorial de iogurte concentrado adicionado de farinha integral de sorgo.$h[electronic resource] 260 $aIn: FÓRUM REGIONAL DE LATICÍNIOS, 8.; FÓRUM REGIONAL DE ALIMENTOS, 7.; SIMPÓSIO DO PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., Rio Pomba, 2017. Indústria de alimentos: perspectivas de mercado e tendências tecnológicas: anais... Rio Pomba: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sudeste de Minas Gerais$c2017 650 $aCereal 653 $aFenólico total 653 $aProduto lácteo 700 1 $aPONTES, J. P. 700 1 $aPRADO, M. E. A. do 700 1 $aCORREIA, V. T. da V. 700 1 $aMIGUEL, R. de A. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aOLIVEIRA, F. C. E. de
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
07/06/2011 |
Data da última atualização: |
03/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
TEIXEIRA, S. C. G.; ZIOLLI, R. L.; MARQUES, M. R. da C.; PEREZ, D. V. |
Afiliação: |
Sílvio Cesár Godinho Teixeira, UERJ; Roberta Lourenço Ziolli, PUC-RJ; Monica Regina da Costa Marques, UERJ; DANIEL VIDAL PEREZ, CNPS. |
Título: |
Study of pyrene adsorption on two brazilian soils. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Water, Air & Soil Pollution, v. 219, p. 297-301, 2011. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s11270-010-0707-3 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study investigated pyrene adsorption on two contrasting Brazilian soils: a Kandiudult and a Vertisol. It was found that the time taken to reach thermodynamic equilibrium depended on the soil type. The curves for different pyrene-to-soil mass ratios for Vertisol soil showed significant differences. This is probably related to the presence of 2:1 clays that may increase the adsorption of pyrene due to the resulting interlamellar space. The adsorption of pyrene on the Kandiudult showed, in general, good agreement with the Langmuir isotherm. In the case of the Vertisol, there was good agreement with the linear isotherm. The kinetic model that best explains the adsorption in Kandiudult was the pseudo second-order model. For the Vertisol, the Morris Weber model best explains the behavior of pyrene. |
Palavras-Chave: |
Kinetic. |
Thesaurus NAL: |
adsorption; hydrocarbons. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01403naa a2200205 a 4500 001 1890871 005 2021-11-03 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s11270-010-0707-3$2DOI 100 1 $aTEIXEIRA, S. C. G. 245 $aStudy of pyrene adsorption on two brazilian soils.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aThis study investigated pyrene adsorption on two contrasting Brazilian soils: a Kandiudult and a Vertisol. It was found that the time taken to reach thermodynamic equilibrium depended on the soil type. The curves for different pyrene-to-soil mass ratios for Vertisol soil showed significant differences. This is probably related to the presence of 2:1 clays that may increase the adsorption of pyrene due to the resulting interlamellar space. The adsorption of pyrene on the Kandiudult showed, in general, good agreement with the Langmuir isotherm. In the case of the Vertisol, there was good agreement with the linear isotherm. The kinetic model that best explains the adsorption in Kandiudult was the pseudo second-order model. For the Vertisol, the Morris Weber model best explains the behavior of pyrene. 650 $aadsorption 650 $ahydrocarbons 653 $aKinetic 700 1 $aZIOLLI, R. L. 700 1 $aMARQUES, M. R. da C. 700 1 $aPEREZ, D. V. 773 $tWater, Air & Soil Pollution$gv. 219, p. 297-301, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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